úterý 18. června 2024

Sběratelka věcí

 To je úkaz. Nejdřív jsem našla její instagram a pak rozhovor, který  s ní vedl Robert Vlach ( zakladatel na volné noze ) . Celé povídání ZDE . Nikdy bych nevěřila, že vydržím zaujatě sledovat 3 hodiny 47 minut.  Iva je přesný opak mě. Miluje kontakt s lidmi, ráda zabředává do rozhovoru, handluje, prodává.  Její vášeň pro vintage věci je nakažlivá. 

Kromě svého obchodu pořádá blešáky. Sem tam přednášky. Nedávno dohromady s Moje poezie. 

My, co to máme do Prahy daleko, se můžeme  dovzdělat na jejím BLOGU . Skvělý článek ,, Kam s nimi ", na téma jak naložit s přebytečnými věci, které jsme  nashromáždili  a už je chceme dát pryč. 




4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Shodou okolností jsem na ni narazila tento týden na fb. Úžasná. Bohužel, raději čtu než poslouchám (jednak nahluchlá, jednak to co bych poslouchala 3 hodiny, mám přečteno daleko dříve). Teď je taková móda podcastů. Ale ono opravdu není tolik času, poslouchat denně několik hodin, byť velice zajímavého, mluvení. Marie

Soňa Malinová řekl(a)...

Já poslouchám u vaření a taky, když točím na kruhu. Jo a taky při běhání.U něčeho je lepší čtení, ale zrovna tato paní se tak bezvadně poslouchá.

Anonymní řekl(a)...

Já třeba tyhle dlouhé podcasty vítám. Pouštím si je po částech jako seriál a poslouchám je po kouskách klidně celý týden. Někdy před spaním, někdy v MHD (jezdím docela dlouhé cesty). A někdy prostě jen tak doma, když chci jen ležet se zavřenýma očima a odpočívat. A tato paní se opravdu dobře poslouchá, díky za tip, Soňo. Původně jsem tomuto dílu ani nechtěla dávat šanci, ale stálo to za to, je moc inspirativní :-)

Veronika

Sběratelka věcí řekl(a)...

Soňo, moc děkuji za doporučení! A za další milé komentáře zde… já jsem hodně ukecaná a s Robertem se dalo díky jeho konceptu “hlubokých podcastů” dostat až do intimních detailů. Bavilo mě to moc, stejně jako mě baví moje nové baby, Obchod věcmi.
Hořím, a to jistě Soňo znáte… na Vaší práci je to také vidět! 🔥