středa 28. srpna 2024

Francouzská nová vlna.

Do Československé nové vlny si asi každý zařadí filmy, režiséry, ale do  francouzské ?

Objevuji na Kviff . Sjela jsem z cyklu Příběhy čtyř ročních období Jarní příběh  a Podzimní příběh .  (Muže to bavit nebude. Ani mě nenapadlo říct D.,  ať kouká se mnou. )  Je v nich spousta obyčejných rozhovorů, ale to francouzské švitoření tomu dodává kouzlo. V Jarním příběhu retro oblečení jak bič. Už se to zas všechno nosí. 


...

Líná huba, holé neštěstí. V lednu mi skončila fixace ceny plynu u INNOGI a aniž by mi dali vědět, udělali novou smlouvu na dva roky za úplně jiné ceny. Zálohy na plynu o dost vyšší.

Včera jsem se tam stavila s dotazem, co by s tou cenou mohli udělat, když tak razantně klesly ceny plynu. A ejhle nabídli mi úpravu smlouvy. 

Balím, smažím řízky, peču buchtu. Zítra vyrážíme  do Kaprunu na Iron man.


4 komentáře:

Alena řekl(a)...

Chce to tepelné čerpadlo a slneč.kolektory, nám sa to na staré kolená podarilo:)

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, Soňo, jen chci říct, že můj partner má zrovna Rohmera moc rád. A mužští filmoví kritici na něj také pějí chválu. Takže se najdou i tací. :-)

Vivi řekl(a)...

Milá Soňo, francouzský švitoření i retro oblečení (hezky se nám to rýmuje) já rozhodně můžu a děkuju za filmový tip. A dobře jsi udělala, že ses nenechala novou plynovou smlouvou uzemnit, protože kdo se nedá, tomu štěstí přeje. ;) Měj se krásně, 💖 zdraví Vivi

Anonymní řekl(a)...

Tak já to zkusím doma s Rohmerem nastínit:)