sobota 5. října 2024

V roce 2012 ...

 332 příspěvků na blogu. To jsem psala skoro každý den! Šmarja, o čem?!

Letos jen 24. To je  úpadek. 

V úterý jsem uspořádala workshop pro gympl. Linoryt už tu byl, ale s jinou třídou a tahle si to náramně užila a já s nimi. Klasicky příprava na poslední chvíli. Sehnala jsem jen bílou tiskařskou barvu. Ale ve výsledku efektní. Na to, že většina ryla poprvé v životě, tak moc šikovní.


Na úvod jsem diskutovali o dvou obrazech v čele galerie. Zajímavé postřehy.







...

Ve Villa Pellé zahájili krásnou výstavu . 
Adéla Součková a Adriena Šimotová. Kurátor Petr Vaňous. Jeden z mála kurátorů, který mluví zajímavě, srozumitelně a stručně. V posledních letech velmi vyhledávaný.





Včera jsme šly s mámou okouknout novou kavárnu. Luxusní zákusky, servis, vkusný playlist, jen ten interiér by potřeboval vyladit.  Hezky vedený Instagram .  Díky tomu mě nalákali. 

.....

Minulý týden jsem přemluvila muže na obhlídku nově zrekonstruovaného bazénu v Karviné. Klasicky nejdřív argumenty, proč by měl chodit na nové místo, když už je někde spokojený. Nakonec nadšený. Na mě trochu studený vzduch, ale o to víc mi přišla teplejší voda. Prázdné dráhy. Uplavala jsem 24 bazénů! Snažím se každý den cvičit jógu a posilovat zádové svalstvo a plavat. Ne že by mě díky tomu přestala bolet hlava, ale aspoň mám pocit, že něco ze své strany dělám. Ve středu k novému neurologovi. Snad to neskončí zase jen u prášků na bolest. Je mi ale jasné, že lidi žijou s daleko horšími věcmi, takže to neberte , že si stěžuju. 

.....
Mám hroznou chuť si něco hezkého koupit. Touhu přetavuju do hledání dárků na Vánoce pro druhé. Pro D. už mám vymyšlené tři.

Dočetla jsem knihu o saunování  SAUNA a přidala na svůj e-shop.

Unikátní kniha věnovaná fenoménu saunování na 300 stranách přináší výběr 40 nejzajímavějších saun: od malých privátních potíren až po velké saunové světy. Doplňuje ji 15 dlouhých rozhovorů s architekty, designéry, aromaterapeuty a dalšími zajímavými lidmi ze světa saunování.

Skvělý dárek pro ty, co se rádi saunují. Nebo kutí nad stavbou. Překvapilo mě, jak jednoduše, levně  a v jakých přírodních podmínkách, jde saunu postavit. 

V sekci UMĚNÍ přibyly obrazy. 


MAPA / IVO SUMEC



akryl a olej na plátně 
Tereza Janča Havlíková